Modelbouw

IMG 4074Wat informatie over Modbouw:

- LEGO
Wie kent deze blokjes uit Denemarken niet? Hiervan kan je van alles bouwen, huisjes, auto's, maar ook de meest spectaculaire (kermis)attracties! Er zullen een groot aantal LEGO attracties op het Modelbouw Event staan. Van Reuzenrad tot Booster, en van Botsauto's tot Breakdance.

- Faller
Faller is een duitse fabrikant van bouwpakketten. Bekend van de huisjes bij de trein banen. Faller heeft ook een aparte Kermis serie. Deze attracties zijn waarheidsgetrouw na gemaakt van echte attracties. De modelbouwers "pimpen" de Faller attracties vaak met vele lampjes, waardoor de modellen nog realistischer zijn.

- K'nex
K'nex is bekend constructie speelgoed uit de Verenigde Staten. Het speelgoed is ontwikkeld in 1989 door Joel Glickman. Volgens eigen zeggen kwam hij op het idee toen hij zich verveelde op een trouwerij. Hij zag wat rietjes liggen, en probeerde daar allemaal voorwerpen mee te maken. Er bestaan 2 soorten k'nex. De k'nex waar het mee is begonnen, en "micro k'nex" wat uit kleinere stukjes bestaat. K'nex is vooral bekend geworden doordat er vele constructies en bouwwerken mogelijk zijn.

- Eigenbouw
Bij eigenbouw worden er geen bestaande bouwpakketten gebruikt, de attracties worden compleet door de modelbouwers zelf vervaardigd. Een aantal materialen die veel voorkomen zijn metaal, hout en kunststof. Eigenbouw wordt op verschillende groottes toegepast, van een complete kermis op een tafel, tot attracties die de grootte van een tafel nodig hebben!

17834820 1312969145437762 7399221319401999743 o